Изготвяне на издателски договори, договори за разпространение и др. свързани с Авторско право

LEGAL CONSULT разполага с екип от експерти по авторско право, които имат богат опит в уреждане на отношения в Договори по смисъла на Закона за авторското право и сродните права. Екипът ни е консултирал множество български автори при сключване на Издателски договори с Издатели и разпространители. Ние знаем как да защитим интересите както на автора, така и на издателя и разпространителя.

Какви са стъпките за консултация по авторско право онлайн?

В случай, че Вие сте автор на произведение, авторскоправните взаимоотношения са от изключителна важност, когато искате създаденото от Вас творчество да Ви носи дивиденти и да гарантирате опазването му. Следва да имате предвид, че множество издателства предлагат на авторите рамкови договори, които най-често съдържат клаузи удобни единствено за тях. Важно е да се обърне внимание на тиража, за който сте предоставили права на издателството, както и за правото му на допечатки, когато тиражът бъде изчерпан. Важно е да се обърне внимание и на условията, при които договорът може да бъде прекратен от страните, както и за евентуалните неустойки.

В случай, че Вие сте издател на създадено вече или предстоящо да бъде издадено произведение, най-важното нещо, на което следва да обърнете внимание е дали „авторът“ действително притежава правата върху произведението. В много случаи така нареченият автор всъщност е юридическо лице. Тук обръщаме внимание, че съгласно Закона за авторското право и сродните права, автор на произведение може да бъде единствено физическо лице. Юридическото лице би могло да бъде единствено носител на авторски права и като такъв в един издателски договор, би трябвало да предостави на издателя всички гаранции, с които издателят да е сигурен, че реалният автор няма впоследствие да предяви претенции към произведението и по този начин издателят да се наложи да плаща освен възнаграждение на носителя на авторски права, така и на реалния автор.

Нашият екип е консултирал множество автори на произведения, в т.ч. влогъри и собственици на youtube канали, които чрез нас уредиха успешно и сигурно отношенията си с издателства, рекламни агенции и платформи за продажба.

При нужда от съдействие не се колебайте и се свържете с нас.

Цени за консултация и договори по Закона за авторското право и сродните права

Супер изгодни цени за изготвяне на авторски договори

Договор по Закон за авторското право и сродните права

100лв.плати онлайн
  • супер цена
ЗАЯВИ ОНЛАЙН

Заяви изготвяне на авторски договор онлайн

Ние ще Ви съдействаме при изготвянето на авторски договор, договор за разпространение на книга, издателски договор и всякакви други договори, свързани със Закона за авторското право и сродните права.

ЗАЯВИ ОНЛАЙН